29.2.08

Cuti Seketika

Pagi ni saya cuti seketika dari kerja-kerja pilihanraya.

Sebenarnya sejak tengah malam semalam. Kebetulan pula Majdi demam. Entah berapa kali terbangun kerana muntah dan 2 kali saya bertukar baju kerana muntahnya ke atas baju yang saya pakai.

Pagi ini pula, sampai jadual membeli belah. Sepatutnya Sabtu lepas, tapi sebagaimana yang diketahui umum, minggu lepas semua orang sibuk dengan penamaan calon, terpaksalah ditangguhnkan ke hari ini untuk memnuhklan stok sebulan.

Sejak mengamalkan konsep membeli untuk sebulan tersebut, mengikut kiraan, saya dapat berjimat lebih kurang 20%-25% belanja dapur, tidak termasuk masa dan petrol. Ialah kebiasaannya sekali pergi untuk 10 hari, habislah juga dalam RM150 - RM200, tapi sejak 2-3 bulan ni sekali pergi paling tinggi pun RM350. Untuk bulan ni berbelanja sebanyak RM301.60 sahaja. Jimat kan?

Saya fikir hari ni saya nak cuti sehingga tengah hari. Lepas sembahyang Jumaat sambung balik kerja-kerja pilihanraya. Malam nanti bertambah satu lagi kerja saya, iaitu bermulanya sebagai tenaga penceramah. Tak tahulah macammana sebab dah lama tak ceramah. Mungkin lepas ni nak kena layari laman-laman web yang ada untuk mencari modal ceramah.

Sementara itu, saya nak nikmati cuti saya seketika. Moga jumpa lagi.
Blog Widget by LinkWithin