29.3.08

Catatan Santai

Sebenarnya sejak dari semalam lagi saya berhasrat untuk melayari blog ini, tapi tak berkesempatan. Di sini saya catatkan beberapa perkara yang berlaku:

1. Isu handphone dan nombornya sudah diselesaikan hari Rabu lagi. Alhamdulillah saya dapat mengekalkan nombor lama. Cuma nombor kawan-kawan dan isi di dalamnya lesap. Handphone pun dah digantikan baru pada hari Khamis.

2. Semalam, hari Jumaat pada sebelah pagi, sesi membeli-belah bulanan. Saya percaya amalan itu sudah menjadi rutin dan sebagaimana yang saya catatkan sebelum ini, pengurusan kewangan agak lebih teratur.

3. Selepas sembahyang Jumaat, menghadiri jemputan majlis Maulidurrasul di Wakaf Tok Kasim, dekat aje dengan rumah. Kadang-kadang makanan kampung ni (siap dengan kerabu) memang menyelerakan. 3 kali tambah.

4. Kemudiaannya, terus sambung dengan Mesyuarat Pasti Al-Ahmadi di mana saya adalah pengerusinya. Antara agenda adalah berkenaan dengan keceriaan Pasti. Untuk sesi ini Pasti Al-Ahmadi mempunyai pelajar seramai 87 orang tidak termasuk pelajar kelas Qiraati.

5. Selepas Asar, menghadiri jamuan akikah kawan pejabat Ummi di hadapan Masjid Paya Bemban Kota Bharu, makan lagi. Tapi macamtulah, badan tetap tak naik-naik.

6. Al-Khazaain sedang mengalami perubahan lanskap. Dah puas dengan pokok-pokok renek. Cuba nak tanah pokok-pokok besar pula.

Apapun, negeri Kelantan akan bercuti hingga hari Isnin sempena dengan hari Keputraan Tuanku Al-Sultan. Daulat Tuanku

No comments:

Blog Widget by LinkWithin