29.7.08

Memang Betul Gila Talak

Tergelak saya membaca beberapa berita utama hari ini -Utusan Online, Berita Harian- yang menyiarkan tentang tawaran Datuk Seri Tajol Rosli untuk PAS dan UMNO bergabung membentuk kerajaan Negeri Perak. Cantik punya tawaran iaitu dengan mengekalkan menteri besarnya dari PAS dan boleh berunding pula untuk mengisi jawatan exco.

Oh yaa... satu lagi, beliau tidak akan menduduki barisan kepimpinan, cukup dengan jadi anggota kerajaan biasa saja....

POOOORAH!!!! Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong.

Kalau tidak silap saya, UMNO Perak sebelum ini begitu beriya-iya menyatakan kerajaan UMNO akan ditubuhkan selewat-lewatnya 31 Julai 2008. Apa dah jadi? Sehingga terpaksa memujuk PAS pula. Atau adakah sudah terkena pukulan Munajat Rakyat Perak baru-baru ini?

Bagi saya cukup-cukuplah dengan apa yang telah berlaku setakat ini. Tinggalkanlah politiking sehingga musim pilihanraya akan datang. Rakyat telah menunjukkan mandatnya. Hormatilah keputusan rakyat tersebut. Nanti sampai masa tagihlah simpati dari rakyat untuk mendapat mandat baru.

Sekarang adalah masa untuk membina hidup baru. Keperluan dan kebajikan rakyat seharusnya diutamakan. Bukannya untuk segelintir pemimpin.

Nota: Nak rujuk boleh. Tapi kena betulkan yang menjadi punca cerai dulu....

1 comment:

muhammadhanif said...

Memang dah dasr UMNO, macam anjing tersepit. Bigitulah Tajol Rosli dan MB Pahang yang sama-sama menawarkan kerjasama dengan PAS.


Tajol Rosli Rasuah Tawar JAwatan

Blog Widget by LinkWithin