22.7.08

Muzakarah: Kenyataan Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan
Adakah Kita Mahu Ditendang Kali Kedua
Tuesday, 22 July 2008

Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) menyokong penuh pendirian Yang Amat Berhormat Tuan Guru Dato’ Haji Nik Abdul Aziz Bin Haji Nik Mat, Menteri Besar Kelantan merangkap Mursyidul Am PAS mengenai isu muzakarah PAS-UMNO. DPPNK menganggap bahawa isu muzzakarah ini hanyalah agenda politik UMNO untuk turut mengheret PAS menanggani masalah dalaman UMNO yang secara nyata telah ditolak oleh rakyat di dalam Pilihan Raya Umum ke-12 yang lalu.

Kenapa baru sekarang pemimpin UMNO sibuk dengan isu muzakarah, sedangkan muzakarah ini telah dicadangkan oleh PAS sejak sekian lama tapi tidak pernah disambut oleh UMNO. PAS pernah menghantar surat rasmi kepada UMNO untuk mengadakan muzakarah tapi tidak disambut oleh UMNO. Kenapa semasa UMNO kuat suatu ketika dahulu pemimpin mereka tidak menyambut cadangan muzakarah oleh PAS dan kenapa sekarang apabila keadaan UMNO semakin "nazak", mereka baru sibuk menghulur tangan untuk bermuzakarah dgn PAS.

Bagi kami DPPNK, ianya tidak lain dan tidak bukan adalah satu lagi tindakan licik politik UMNO di saat sedang ‘nazak’ sekarang ini untuk turut mengheret PAS agar sama-sama merasai masalah dalaman UMNO yang semakin tenat.

DPPNK mengharapkan agar para pimpinan PAS sentiasa bersabar dan mengambil kira pandangan akar umbi parti samada perlu berunding dengan UMNO atau tidak perlu. Pimpinan juga kena sentiasa ingat sejarah mengenai kelicikan politik UMNO ini yang suatu masa dahulu pernah melamar PAS agar bergabung dengan UMNO untuk menyelesai masalah perbalahan kaum ketika peristiwa 13 Mei 1969. Setelah PAS menyertai BN dan kemudiannya UMNO kembali kuat lalu mereka "tendang" PAS keluar daripada BN. Cukup hebat dan licik.

Adakah kita (PAS) mahu terkena tendangan kedua UMNO?


Mohamad Zaki bin Ibrahim
Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan
22 Julai 2008
Kaherah, Mesir


Berita selanjutnya di sini.

3 comments:

Mohd. Abd. Rashid Bin Yah said...

kita sepatutnya ambil pengajaran daripada sejarah lampau. selagi umno dengan dasarnya itu masih belum berubah, sehingga itulah tiada ruang untuk kita menjalinkan kerjasama dengan mereka. saya percaya kenyataan Tok Guru semalam, sekiranya Pas dan Umno mengadakan kerjasama pastinya Pas akan berpecah kepada beberapa puak.

pirate boy said...

salam semua……..

Sebenarnya ini yang SEBETULNYA,kenapa kita d kelirukan?

kenapa ada di antara pimpinan yang sama pergi BERMUQABALAH sanggup memutar belitkan perkara sebenar,

di mana sifat amanah,di mana sifat pemimpin yang telah di TARBIYAH dengan perjuangan ISLAM…………..

KATA TG PRESIDEN macamni

Ustaz Abdul Hadi pula berkata, apa yang sebenarnya berlaku bukan muzakarah sebaliknya muqabalah di antara PAS dengan Umno bagi menyelesaikan masalah-masalah yang dialami umat Islam dan rakyat seluruh negara.

Kalau PAS mempunyai pemimpin seperti ini (memang ramai pun spesis macam ini)PAS jangan menyalahkan UMNO yang merosakan Agama & Bangsa,tetapi sikap dalaman PAS sendiri yang perlu di PERBAIKI.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Blog Widget by LinkWithin