15.6.08

Dewan Pemuda & Muslimat Negeri Kelantan

Semalam saya dan Ummi tidak ada di rumah sehari suntuk.

Saya terlibat dengan Muktamar Tahunan Dewan Pemuda Pas Negeri Kelantan di Grand Riverview Kota Bharu bermula jam 8.30 pagi sehingga pukul 5.00 petang. Sebagai ahli jawatankuasa DPPNK tidak banyak yang perlu saya lakukan dan jawab dalam muktamar tersebut kerana kebanyakan soalan dan pandangan di respon oleh YB Ketua ataupun setiausha dewan sahaja.

Tambahan pula Lajnah Pengguna dan Alam Sekitar yang saya menjadi pengerusinya bukanlah satu jawatankuasa yang besar sebagaimana jawatankuasa lain. Sebab tu saya relak sedikit berbanding dengan setiausaha dewan yang khabarnya dah dua malam tak boleh tidur.

Manakala Ummi pula dari pagi juga terlibat dengan Muktamar Tahunan Dewan Muslimat Pas Negeri Kelantan di PUTIK. Dengan tugas sebagai Timbalan Pengerusi Tetap dewan tugasnya semalam bermula sebagai pegerusi majlis perasmian oleh Ketua Dewan Muslimat Pas Negeri Kedah dan juga semasa mesyuarat penuh.

Saya ingat nak telefon bertanya khabar. Tapi lebih kurang jam 2.30 petang Ummi pula yang telefon menyatakan mesyuarat dah selesai, sedangkan muktamar DPPNK baru masuk agenda ketiga.

Ia..lah... mungkin pemuda banyak lah sikit songehnya.

Walau apapun tahniah kepada kedua-dua dewan tersebutyang telah berjaya menunaikan tanggungjawab perlembagaannya.

Sementara itu, sekali lagilah budak-budak itu dititipkan ke rumah Tokku.

No comments:

Blog Widget by LinkWithin